Bajnoki forduló 2015.10.11
Írta: Kopányi László - Dátum: Október 12 2015 10:43:59
Heroikus küzdelem, siker, kis bosszúság...
Teljes hír
Heroikus küzdelmek, szép győzelmek tarkították a hétvégét.


Kőkemény ellenfeleket kaptak a százhalombattai vízilabdázók ezen a hétvégén is a budapesti és az országos bajnokságokban egyaránt.

A szombati nap a kicsiké és a felnőtteké, a vasárnap az országos csapatoké volt.

Szombaton a 2003-as csapat kezdte meg az idényét, mivel egy halasztás miatt az előző mérkőzést másik hétvégére rakták. A gyerekek márt alig várták, hogy vízre szállhassanak, hiszen az egész nyári alapozás után nem volt még megmérettetésük. Túlfeszültek és győzelemre éhesek voltak ezen a napon, tele önbizalommal és erővel. A Kaposvár csapata, az ellenfél, még azt hihette, nem lesz nehéz ellenfél a Batta, hiszen tavaly jóval előrébb végeztek a tabellán a hazaiaknál. Nos ez ma megszakadt, a győzelmet ma a százhalombattai egyesület szerezte meg. Kiváló védőmunka és a gyors pontos támadások meghozták a kívánt eredményt, legyőzték a Kaposvárt.

A csapat : Blaner Dávid, Somogyi Levente, Czeilinger Táltos, Szűcs Milán, Kovács Kitti, Goldinger Dávid, Szabó Patrik, Tolnai Milán, Apró Milán, Mátyás Alajos, Bihácsi Balázs, Sudár Levente

Edző: Hevesi Tamás

Százhalombatta – Kaposvár 8-7

Délután a felnőtt csapaton volt a sor, hogy a győzelmi sorozatot ne szakítsa meg. Ez sikerült is, nagy fölénnyel győztek az Octopus csapata ellen. Majd következett a frissen alakult, Alfa VSE csapata, akik aktív és fiatal játékosokat szerződtetve ezen a napon legyőzték a battaiakat. Itt sajnos sem számban sem fizikálisan nem voltak partiban az ellenfelünkkel.

Százhalombatta – Octopus 20-6

Százhalombatta – ALFA SC 7-20

Vasárnap már ismét az Országos csapatokon volt a sor.

A szabály szerint elsőként a gyermek, majd a serdülő, végül az ifi csapat mérkőzött meg ezen a hétvégén. Az ellenfele mindhárom csapatnak a Fehérvári Vízilabda Se volt.

Országos Gyermek csapat az előző heti nagy arányú győzelme után, megkettőzött erővel szállt vízre ma. A könnyelműség legkisebb jele nélkül végezte a bemelegítést és nézett farkasszemet az igen erős fehérvári csapat ellen. Az ellenfél az előző héten éppen akkora győzelmet aratott mint mi, így joggal hihette, hogy megszerzi a győzelmet ezen a napon. Nos nem így történt. Keményen bekezdtek a fiatalok, így az első negyed 4-0-ra végződött. Volt is értetlenség az ellenfél részéről. Innentől kezdve nem is engedték ki a kezük közül a győzelmet. Remek egyéni játék, kiváló védekezés, jó kapusteljesítmény jellemezte az egész mérkőzést.

Csapat:

Kapusok: Burlovics Kornél , Csepeli Bálint

Mezőnyjátékosok: Magyar Bence, Szalahetdinov Fatek, Gábor Lőrinc, Szili Csenge, Georgiades Attila, de Rívó Dominik, Telek Dorottya, Bednáik Barnabás, Szalai Bálint, Szigetvári Dániel, Balog Kaloján

Edző: Kopányi László

Százhalombatta – Fehérvár 15-9

A második mérkőzést a serdülők játszották. Az előző héten könnyedén győztek, ezen a héten ez már sajnos nem sikerült. A fehérvári együttes jól felkészült csapata végig erőfölényben volt, ellenszert pedig nem nagyon találtak a hazai serdülők.

Kapus: Sajben Viktória

Mezőnyjátékosok: Tőkés Attila, Major Bálint, Denkovics Dominik,Kovács Alex, Laknerfy Péter, Berzy Tamás, Sipos Csongor, Nagy Armand, Keresztényi Kristóf, Szollár Nikolasz, László Péter, Balogh Vaszelin.

Edző: Kardos István

Százhalombatta – Fehérvár 10-19

Az ifik viszont heroikus küzdelmet élhettek meg. Végig feszült kiegyenlített volt a találkozó. Egy másodpercig sem lehetett egyik csapat sem biztos abban, hogy nyer-e, vagy veszít ezen a napon. Nem is tudták eldönteni, így végül döntetlennel végződött a találkozó. Illetve nem, mert az idei szabály szerint a döntetlen nem lehetséges. Ebben az esetben ötméteres párbajjal kell eldönteni a mérkőzést. Sajnos az sem sikerült, mindkét csapat, mind az öt büntetőt bevágta, így nem maradt más hátra, az első kihagyott büntető döntötte el a mérkőzést. A sors csak nem akarta, hogy ma a hazaiak legyenek a három pont birtokosai. Kihagyták, az ellenfél belőtte..

Kapus: Bánkuti András

Mezőyjátékosok: Hinár András Bence, Kiss bence, László Máté, Árpás Alex, Keresztényi Kristóf, Goldschmied attila, Bukits tamás, Nagy Armand, Sipos Csongor, Szollár Nikolász, László Péter, Balogh Vaszelin.

Edző: Kardos István

Százhalombatta – Fehérvár 15-16